Bilde

OPPSØK ADVOKATBISTAND: En god advokat kan være avgjørende for resultatet i saken din.

Få advokathjelp

Sist oppdatert: 11. mai 2023

Det er mange situasjoner som kan oppstå i dagliglivet eller i arbeidslivet som gjør at vi trenger hjelp fra en advokat.

I denne artikkelen kan du lese mer om hvordan du kan få hjelp av en advokat, hvordan du finner advokaten som kan hjelpe deg på best mulig måte, og om du har krav på en gratis advokat.

Kort oppsummering

  • Det er ikke alltid like enkelt å vite om du har behov for advokatbistand, eller ikke. Ved å fylle ut skjemaet på nettsiden vil du få et uforpliktende tilbud fra advokater som er interesserte i saken din.
  • Noen har krav på dekning av advokatutgiftene sine gjennom ordninger som fri rettshjelp, dekning fra staten, eller gjennom forsikringsordninger.
  • Prisen på advokatbistanden vil variere ut ifra sakens art og kompleksitet. Ved sammenligning er det lurt å dobbeltsjekke at prisen du ser er inklusiv merverdiavgift.

Fyll ut skjemaet for å få hjelp av 3 advokater

Ved å fylle ut skjemaet på siden vil du enkelt komme i kontakt med 3 advokater som har god kunnskap om spørsmålet ditt. Det er gratis og uforpliktende å fylle ut skjemaet, og du står fritt til å velge at du ikke vil benytte deg av noen av advokatene som tar kontakt.

Fordelen med tjenesten er at du kan få hjelp av advokatene til å undersøke om du burde ansette en advokat i det hele tatt, eller om det er best å løse saken selv. Det er ikke sikkert at advokathjelpen blir så kostbar som du tror. Om du for eksempel har skrevet er testament, vil en advokat innen arverett kunne vurdere innholdet på relativt kort tid.

En annen fordel er at advokatene kort vil forklare deg hvilke rettigheter du har. Det er selvfølgelig grenser for hvor mye en advokat vil hjelpe deg før du offisielt er en klient, men som regel vil du få en gratis vurdering av saken din. På den måten vil du få hjelp til å se om du har en sak det er verdt å gå videre med, eller ikke.

Videre vil henvendelsen gi deg mulighet til å sammenligne forskjellige priser og erfaringer. Gjennom kontakt med flere advokater, kan du enklere gjøre deg opp en mening om hvilken du har best inntrykk av.

Vi hjelper deg å finne den perfekte advokaten

Få tilbud fra 3 forskjellige advokater. Helt gratis og uforpliktende

Har du krav på gratis advokathjelp?

Det er vanlig å utsette kontakten med advokat på grunn av utgiftene det medfører. Flere kvier seg for å la seg bistå av en advokat, og velger å ta saken i egne hender. Som regel er ikke dette den beste løsningen.

De aller færreste jobber gratis, så for å få advokatbistanden dekket er du avhengig av at staten, forsikringen, eller andre ordninger tar regningen for deg. Samtidig er det ikke umulig å få gratis advokathjelp.

For det første kan du få en gratis bistandsadvokat i visse saker. Dette er advokater som spesialiserer seg på å hjelpe ofre i saker som overgrep, menneskehandel og lignende. En bistandsadvokat vil typisk hjelpe den fornærmede gjennom straffesaken, bistå med søknad om voldsoffererstatning og lignende. All hjelpen fra bistandsadvokaten vil være gratis dersom saken din er kvalifisert til det.

For det andre vil du i enkelte tilfeller ha krav på fri rettshjelp. Denne vil enten være ubetinget eller betinget av formue. I de tilfellene det er snakk om ubetinget fri rettshjelp vil typisk være i saker der midlertidige inngripende vedtak er fattet i barnevernsretten eller for eksempel der du er siktet eller tiltalt i en straffesak.

De tilfellene hvor du kan få betinget fri rettshjelp avhengig av inntekt vil typisk være innenfor alvorlige rettsområder som barneretten, familieretten, utlendingsretten og lignende. Imidlertid er inntektsgrensene for slik fri rettshjelp ganske lave.

I mange tilfeller vil du ikke ha krav på fri rettshjelp fra staten, men allikevel være kvalifisert av private forsikringer. Dette vil som oftest være tilfelle med for eksempel kjøp og salg av biler eller boliger. I disse tilfellene vil ofte bil- eller boligforsikringen din dekke mye av advokatutgiftene.

Hvor mye vil en advokat koste i timen?

Dersom du ikke har krav på å få gratis advokathjelp, er det naturlig å lure på hvor mye det koster å benytte seg av en advokat i timen. Prisene til en advokat vil varierer veldig, og advokatens erfaring, tidligere resultater og ekspertise er viktige faktorer her.

Det er vanlig med en timepris på ca. 2000 kroner. Som oftest vil det være billigere å velge de mindre firmaene, eller i alle fall ikke en partner eller senioradvokat i et større firma. Husk å undersøke om timepris du får presentert er medregnet moms, eller ikke.

Ved å fylle ut skjemaet på vår side vil du kunne bli kontaktet av 3 forskjellige advokater som du kan sammenligne prisen på.

Vi hjelper deg å finne den perfekte advokaten

Få tilbud fra 3 forskjellige advokater. Helt gratis og uforpliktende

Når burde jeg oppsøke advokat?

Det er mange som lurer på når de burde oppsøke advokat, og her er det ikke noe fasitsvar. Hvis det er snakk om store verdier, eller stor usikkerhet, kan det være lurt å rådføre seg med en advokat for å finne ut hvordan du burde gå frem. Mange står overfor utfordrende livssituasjoner som samlivsbrudd, tap av sine nærmeste, eller tvangssalg av bolig. Personlig økonomiske utfordringer, barnefordeling, og lignende problemstillinger kan være nyttig å få en vurdering av.

Ved å fylle ut skjemaet på siden vil du få kontakt med 3 ulike advokater som kan vurdere saken din nærmere. På denne måten kan du finne ut om advokatbistand er nødvendig, eller om du kan ta saken i egne hender.

Få svar på ofte stilte spørsmål om advokathjelp

frase

Hvordan kan jeg være sikker på at jeg får en kompetent advokat gjennom Advokatmatch?

Advokatmatch samarbeider kun med advokater som er medlemmer av Den Norske Advokatforening, noe som sikrer at de har nødvendig kompetanse og erfaring. I tillegg får du tilbud fra flere advokater, slik at du kan sammenligne og velge den som passer best til din sak.

frase

Hva koster det å bruke Advokatmatch?

Tjenesten er gratis for deg som søker advokathjelp. Advokatmatch tjener penger ved at advokatene betaler en avgift for å motta henvendelser gjennom tjenesten.

frase

Hva slags saker kan Advokatmatch hjelpe meg med?

Advokatmatch kan hjelpe deg med å finne advokater innenfor en rekke juridiske områder, som for eksempel arbeidsrett, familierett, erstatningsrett, eiendomsrett og kontraktsrett. Uansett hva slags sak du har, vil Advokatmatch kunne finne en advokat som passer dine behov.

frase

Hvordan velger jeg den riktige advokaten for min sak?

Når du har mottatt tilbud fra flere advokater gjennom Advokatmatch, bør du sammenligne pris, erfaring og spesialisering for å finne den advokaten som passer best til din sak. Det kan også være lurt å sjekke referanser og tidligere klienters tilbakemeldinger for å få et bedre inntrykk av advokatenes kompetanse og kvalitet på arbeidet.

Advokatmatch er en tjeneste levert av Lead Service AS

Org. nr. 922 997 454