Advokat Bergen: De 10 beste advokatfirmaene i 2024

Trenger du en advokat i Bergen? Det er mange alternativer å velge mellom. På denne siden kan du begynne med å se en liste med de best omtalte advokatfirmaene i Bergen. Send inn en forespørsel gjennom vårt kontaktskjema, så vil du få tilbud fra flere advokater som er tilpasset ditt behov. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Sandanger Advokatfirma

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2008
 • Checkmark
  3 ansatte
 • Checkmark
  Lars Hilles gate 19, 5008 Bergen

Les mindre

Sandanger Advokatfirma er et lite advokatfirma i Bergen. De tilbyr alt av tjenester innenfor forretningsjus. Disse inkluderer blant annet selskapsrett, erstatningsrett, entrepriserett og mye mer. Selskapet ble stiftet i 2008 og har siden etablert seg til å bli et anerkjent firma i Bergen.

Guide Advokat

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2008
 • Checkmark
  11 ansatte
 • Checkmark
  Strandgaten 18, 5013 Bergen

Les mindre

Guide Advokat kan bistå innenfor rettsområder som barnevern, familierett, fast eiendom, strafferett, selskapsrett og offentlige anskaffelser. Dette er et lite firma som hovedsakelig bistår klienter i Bergen. Du finner kontoret deres i Bergen sentrum.

Kjærevik & Co

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2009
 • Checkmark
  7 ansatte
 • Checkmark
  Christian Michelsens gate 4, 5012 Bergen

Les mindre

Kjærevik & Co finner du i Bergen sentrum like ved Bergen tingrett. Dette er et lite selskap, men tilbyr rettshjelp innenfor en rekke forskjellige rettsområder. Disse inkluderer blant annet arbeidsrett, arv og skifte, barnerett, erstatningsrett, strafferett, kontraktsrett og så videre.

Båtadvokaten

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2000
 • Checkmark
  6 ansatte
 • Checkmark
  Strandgaten 1, 5013 Bergen

Les mindre

Slik som navnet tilsier er dette en advokat som løser juridiske tvister som omhandler båt. Ikke bare er dette for privatpersoner, men også båtforeninger og lignende. Advokatfirmaet bistår klienter over hele landet.

DalheimRasmussen Advokatfirma

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 1990
 • Checkmark
  8 ansatte
 • Checkmark
  C. Sundts gate 39, 5004 Bergen

Les mindre

Dette er et mellomstort advokatfirma i Bergen som kan ta både små og store saker. Klientene er som regel basert rundt Bergen. De tilbyr også tjenester for både privatpersoner og selskaper. Videre dekker de også nesten alle rettsområder.

Advokatkontoret Fløien

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2017
 • Checkmark
  7 ansatte
 • Checkmark
  Fortunen 7, 5013 Bergen

Les mindre

Advokatkontoret Fløien er et lite advokatfirma i Bergen. De bistår sine klienter med en rekke forskjellige rettsområder. Disse er bolig og eiendom, bil og båt, arv og skifte, arbeidsrett, personskade og selskapsrett.

Advokatene Sæverud & Co

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 1997
 • Checkmark
  2 ansatte
 • Checkmark
  Valkendorfsgaten 4, 5012 Bergen

Les mindre

Advokatene Sæverud & Co finner du rett ved Bergen tingrett. Dette er et lite advokatfirma som bistår innenfor de fleste rettsområder. Hovedområdene er offentlig rett, privat rett, fast eiendom og forretningsjus.

Advokatfirmaet Judicium

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2000
 • Checkmark
  6 ansatte
 • Checkmark
  Strandgaten 1, 5013 Bergen

Les mindre

Advokatfirmaet Judicium er et mellomstort advokatfirma i Bergen. De har for det meste klienter fra Bergen og områdene rundt. De bistår klienter innenfor de fleste rettsområder og har lang erfaring.

Kluge Advokatfirma

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 1996
 • Checkmark
  18 ansatte
 • Checkmark
  Allehelgens gate 2, 5016 Bergen

Les mindre

Kluge Advokatfirma er et av landets største advokatfirmaer. De er landsdekkende og bistår klienter i næringslivet. De har både norske og internasjonale klienter som består av mellomstore og store firmaer.

Sentrumsadvokaten

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2010
 • Checkmark
  7 ansatte
 • Checkmark
  Markeveien 1A, 5012 Bergen

Les mindre

I Markveien i Bergen sentrum finner du det prosedyreorienterte advokatfirmaet Sentrumsadvokaten. De er en av Bergens største innen strafferett og bistår klienter over hele landet.

Bilde

Advokat Bergen: De 10 beste advokatfirmaene i 2024

Sist oppdatert: 31. desember 2023

Hvordan velge riktig advokatfirma i Bergen

Dersom du har behov for en advokat i Bergen er det en rekke forskjellige firmaer å velge mellom. Det er altså mange gode advokater innenfor alle rettsområder. Dersom du har behov for advokat kan du enkelt fylle ut skjemaet vårt og motta tre uforpliktende tilbud helt gratis. 

Bergen er Norges nest største by, noe som unektelig vitner om det store behovet for gode advokater her. Den store befolkningsveksten har med årene ført til at mange starter opp sin praksis her. Advokater i Bergen får tilgang på en stor kundegruppe, men det er også veldig høy konkurranse her. Med mange advokatbyråer, så betyr det også at du som trenger advokat får mange å velge mellom.

Er du på utkikk etter advokater i Bergen, kan dette være meget gunstig for deg. Samtidig føles det ikke så altfor gunstig når du innser all jobben som må legges ned for å velge riktig advokat. Her finnes det ikke en enkelt faktor å sammenligne kandidatene på, og det er heller ikke enkelt å organisere alle mulighetene. Det er allikevel verdt å legge denne jobben for å sikre et resultat du blir fornøyd med.

For eksempel bør du være sikker på at du faktisk velger en advokat med erfaring innen området du trenger hjelp til, da både utdanningsmessig og i retten. Dersom en advokat har vunnet flere rettssaker med samme problemstilling, er dette ofte en god grobunn for at du skal velge denne advokaten til ditt oppdrag. Det er ikke dermed sagt en garantert seier, men det er et bra utgangspunkt.

Selvfølgelig er også prisen veldig viktig når du ser på advokatfirmaer i Bergen. Selv om det å vinne er en stor prioritet i retten, skal en jo tross alt kunne betale for seg også. Legger en sammen alle disse faktorene, er det ingen tvil om at det å finne den rette advokaten i Ålesund, Bergen eller et annet sted på Vestlandet kan være utfordrende. Det vil derimot være mer enn verdt det å bruke tiden på letejakten, da en sparer penger og få et bedre resultat.

Vi hjelper deg å finne den perfekte advokaten

Få tilbud fra 3 forskjellige advokater. Helt gratis og uforpliktende

Tilbud på advokater i Bergen

Dersom du skal finne advokater i Bergen, og ønsker å sammenligne basert på de faktorene nevnt i innledningen, er det liten tvil om at det kan bli vanskelig. Bare det å finne informasjon om ett enkelt advokatbyrå, kan til tider være utfordrende. Fyller du ut skjemaet her på siden, slipper du mye av letejakten. Vi sender deg nemlig innen kort tid 3 uforpliktende og gratis tilbud på advokater i Bergen.

Alt du trenger å fylle inn er tilstrekkelig informasjon om saken, ditt postnummer, samt en e-post. Alle tilbudene vil bli tilsendt på e-post, og basert på ditt postnummer vil du motta tilbud fra advokatbyrå i ditt nærområde. Dette gir deg altså en rask oversikt over gode alternativer som har erfaring med den typen sak du ønsker, samt som befinner seg i det området der du bor.

Denne måten å inndra tilbud på advokater i Bergen på er meget gunstig for deg. Det er nemlig aldri noen fordel å måtte kontakte advokatbyråene direkte, da prisene ofte er stive. Dersom det heller er advokatene som gir deg et tilbud, er vanligvis prisene noe lavere, da de vet at de kjemper om deg som kunde. Tilbudene du mottar vil nesten alltid være med en rimelig og fornuftig timepris.

Siden tilbudene du får etter å ha fylt ut skjemaet er helt gratis og uforpliktende, er det i teorien opp til deg hva du ønsker å gjøre med disse. Det er selvfølgelig mulig å bare si nei til alle, eventuelt ignorere dem, eller si nei til et par av dem, og ja til det siste. Siden tilbudene er uforpliktende, trenger du altså ikke en gang å svare. Det er dermed en veldig enkel måte å få innsikt i prisene på.

Dessuten er det å sende forespørsel om tilbud til din sak ofte en enkel måte å avgjøre om du faktisk har en sak i det hele tatt. Enkelte bruker mye tid og penger på å kontakte en advokat, bare for å få beskjed om at saken aller helst nok bør gå til forlik. Advokatene som tilsender deg tilbud etter utfylt skjema, kan gi deg denne informasjonen helt gratis, slik at du sparer deg bryet med en sak. Les mer om hva en advokat normalt kan hjelpe deg med her.

Gratis advokater i Bergen

Gratis advokater i Bergen er en mulighet i enkelte tilfeller. Enten du har blitt utsatt for noe kriminelt, har veldig lav inntekt og formue, eller potensielt har en forsikring som dekker advokatutgifter, kan du benytte deg av dette over hele Norge. Nedenfor har vi gjennomgått de forskjellige mulighetene du har til å få tilgang på gratis advokater i Bergen og Norge generelt.

Bistandsadvokater

Bistandsadvokater blir gitt direkte fra staten til ofre for vold og overgrep. Poenget er først og fremst at en ikke skal måtte betale for å kunne ta opp sin sak i retten. Det er uavhengig av om saken gjelder psykisk eller fysisk vold. Voldsoffererstatningen er gjerne starten på en slik sak, der offeret etter konsultasjon med advokat ofte, vil kunne motta penger direkte fra staten i påvente av gjerningsmannens utbetaling.

De fleste ofre får nemlig utnevnt gratis bistandsadvokater i Bergen, slik at saken som nevnt kan bli ført. Dessverre er det i mange land slik at ofre ikke får ført saken grunnet økonomiske problemer, noe vi heldigvis har bekjempet i Norge. Samtidig er det viktig å påpeke at en fortsatt kan bli pålagt å måtte betale i tilfeller der ofrene taper sin sak i retten. Dette gjelder da saksomkostningene.

I saker med voldtekt, vold i familien, og menneskehandel for eksempel, er det nærmest garantert at en kan få gratis advokater i Bergen til rådgivning. Det vil også i de fleste tilfeller her være mulighet for å få videre fritt rettsråd og fri saksføring. Dersom det er en siktet i saken vil dette gjerne være en garantert gode som offeret vil få i saken.

Slik fungerer fri rettshjelp

Fri rettshjelp er en ordning som gir gratis advokater i Bergen, det vil si i utgangspunktet. Poenget med denne ordningen er at de som har meget lav inntekt og formue fortsatt skal kunne føre sin sak for retten. Det er dessuten også fri rettshjelp i andre typer saker, slik som der en person for eksempel har blitt siktet. Fri rettshjelp er for øvrig vel og merke ikke en gratis ordning nødvendigvis, tross navnet.

Ordningen deles oftest opp i to deler: Fritt rettsråd og fri saksføring. Førstnevnte sørger for at en person kan få tilgang til en advokat, uten å måtte betale for de mange rådene som en kan få her. Dette er selvfølgelig derimot innenfor rimelighetens grenser. Fri saksføring er på sin side en ordning som sikrer at en ikke skal trenge å betale for de potensielt store saksomkostningene.

Fri rettshjelp baseres på inntekt og formue. Skal du skaffe deg gratis advokater i Oslo, Bergen eller andre byer i Norge gjennom ordningen, er du nødt til å ha under 350 000 kr i skattbar inntekt. I tillegg må du ha en formue på under 150 000 kr. Denne formuen er for øvrig ikke inklusive hus og biler for eksempel. Løsningen er først og fremst myntet på de med dårligst økonomi, slik at de fleste ikke kan bruke fri rettshjelp.

Kan forsikringen dekke advokater?

Forsikring kan dekke advokater i Bergen, men det avhenger naturligvis av saken det er snakk om. For eksempel kan bilforsikring her være et veldig aktuelt eksempel. Dersom du kjøper en bil som viser seg å ha store mangler og feil, vil du selvfølgelig kunne ta saken til retten om selger ikke gjør opp for seg. Med en god bilforsikring, vil det derimot være helt gratis å ta opp denne saken for retten.

Det samme gjelder forsikringer rettet mot bolig, motorsykler, og andre eiendeler. Merk derimot at det alltid i en forsikring vil være inkludert en egenandel. Det viktigste er at de største kostnadene er dekket av forsikringen, men rundt 5,000 kr må du regne med å betale i egenandel uansett. Det er heller ikke uvanlig at forsikringen vil kreve at du dekker en viss prosent av sakens kostnader.

Merk at forsikringen din altså dekker kompensasjon for skader på eiendelene, men den går gjerne litt ekstra også i dekke utgifter til advokater i Bergen. Dersom du tar en uforpliktende prat med en advokat i Bergen, vil de mest sannsynlig kunne hjelpe deg med å finne ut av hva forsikringene dine dekker. Folk blir ganske overrasket når de innser hvor gode disse er og hva en faktisk har betalt for.

Vi hjelper deg å finne den perfekte advokaten

Få tilbud fra 3 forskjellige advokater. Helt gratis og uforpliktende

Finn gode advokater i Bergen

Det finnes flere gode advokater i Bergen, men som nevnt er det altså en stor oppgave å sammenligne alle sammen. De færreste har tid til dette, og det er da bedre å få tilsendt 3 tilbud fra noen av de beste og mest relevante tilbudene der ute i byen. Prosessen er på denne siden veldig enkel, og det tar ikke mer enn rundt ett minutt. Innen kort tid vil du da motta tilbudene.

Disse tilbudene er både gratis og uforpliktende, slik at du kan velge og vrake akkurat som du selv ønsker. De fleste ender opp med å finne gode og rimelige alternativer for advokater i Bergen her, uten at de trenger å gjennomsøke halve internettet. Det viktigste er uansett at du setter deg ned og sammenligne aktørene. Kun på den måten kan du sikre et optimalt valg av advokat.

Advokatmatch er en tjeneste levert av Lead Service AS

Org. nr. 922 997 454