Advokat: De 10 beste advokatfirmaene i Norge (oppdatert 2024)

Trenger du en advokat? På denne siden har vi laget en oversikt over de best vurderte advokatfirmaene i Norge i 2024. Les om de ulike advokatfirmaene nedenfor. Bruk vårt skjema dersom du ønsker å bli matchet med dyktige advokater som passer ditt behov.

NorJus Advokatfirma

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 1998
 • Checkmark
  3 ansatte
 • Checkmark
  Sognsveien 75 C, 0855 Oslo

Les mindre

NorJus er et lite advokatfirma som ligger på Ullevål i Oslo. Selskapet har både privatpersoner og næringsdrivende som klienter. De spesialiserer seg innenfor følgende rettsområder; arverett, arbeidsrett, ektefelle- og samboerrett, selskapsrett, eiendomsrett, opphavsrett, inkasso og finansiering.

Skivik & Co Advokater

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2000
 • Checkmark
  4 ansatte
 • Checkmark
  Avenyen 3, 4636 Kristiansand S

Les mindre

Skivik & Co er et lite advokatfirma med et kontor i Kristiansand. De bistår også med eiendomsmeglertjenester. Selskapet dekker hele 12 forskjellige rettsområder. Disse inkluderer blant annet arbeidsrett, bistandsadvokat, arverett og personskade.

Personskadeadvokat1

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2010
 • Checkmark
  9 ansatte
 • Checkmark
  Grensesvingen 9, 0661 Oslo

Les mindre

Personskadeadvokat1 er et mellomstort advokatfirma som holder til i Oslo og bistår klienter over hele landet. Som navnet tilsier har de et fokus på personskader. Hovedsakelig pasientskade, trafikkulykker, yrkesskader og fritidsskader.

Advokatfirmaet Egeland

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2007
 • Checkmark
  4 ansatte
 • Checkmark
  Brugata 1, 0186 Oslo

Les mindre

Advokatfirmaet Egeland er et kontorfellesskap som holder til i Oslo sentrum. De har fem ansatte som har spesialisert seg innenfor barnevern, trygderett og utlendingsrett. Du kan få bistand fra Egeland uavhengig hvor i landet du bor.

Advokatfirmaet Hasle

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2007
 • Checkmark
  7 ansatte
 • Checkmark
  Håkon Gamles gate 6, 3111 Tønsberg

Les mindre

Advokatfirmaet Hasle er et mellomstort advokatbyrå i Tønsberg. De har også kontorer i Oslo og Skien. De dekker flere rettsområder men fokuserer hovedsakelig på strafferett, barnerett og barnevernsrett. De er spesielt opptatt av et tett samarbeid med klientene sine.

Båtadvokaten

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2000
 • Checkmark
  6 ansatte
 • Checkmark
  Strandgaten 1, 5013 Bergen

Les mindre

Slik som navnet tilsier er dette en advokat som løser juridiske tvister som omhandler båt. Ikke bare er dette for privatpersoner, men også båtforeninger og lignende. Advokatfirmaet bistår klienter over hele landet.

Advokatsamarbeidet Sjødin, Meling & Co

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2007
 • Checkmark
  15 ansatte
 • Checkmark
  St. Olavsgt. 13, 4005 Stavanger

Les mindre

Dette advokatfirmaet har sitt hovedfokus på saker der enkeltpersoner sine rettigheter blir brutt av offentlige myndigheter. Rettsområdene er barnevern, strafferett, menneskerettigheter, utlendingsrett, familierett og så videre. Selskapet er mellomstort og har et kontor i Stavanger.

Advokatfirmaet Ytterbøl & Co

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 1995
 • Checkmark
  9 ansatte
 • Checkmark
  Nygaardsgata 55, 1607 Fredrikstad

Les mindre

Dette er Østfolds største advokatfirma. Advokatfirmaet Ytterbøl & Co har kontorer i Fredrikstad, Halden, Sarpsborg og Moss. De dekker nesten alle rettsområder og bistår både det offentlige, privatpersoner og bedrifter.

Advokat 1 Stavanger

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2012
 • Checkmark
  4 ansatte
 • Checkmark
  Kirkegata 31, 4006 Stavanger

Les mindre

Advokat 1 er et lite advokatfirma med et kontor i Stavanger og bistår både privatpersoner og bedrifter med juridiske tvister. Advokat 1 løser saker for sine klienter innenfor de fleste rettsområder.

Austin Lyngmyr & Co

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2013
 • Checkmark
  20 ansatte
 • Checkmark
  Arbins gate 4, 0253 Oslo

Les mindre

Austin Lyngmyr & Co er et mellomstort advokatfirma basert i Oslo, men tar saker fra alle kommuner i Norge. Deres hovedfokus er reklamasjons- og kjøpsrett. Videre dekker de rettsområdene familierett, arbeidsrett, fast eiendom, personskade, kontraktsrett og forsikrings- og erstatningsrett.

Bilde

Advokat: De 10 beste advokatfirmaene i Norge (oppdatert 2024)

Sist oppdatert: 31. desember 2023

Hvordan finne beste advokatfirma for deg

I Norge finnes det svært mange advokatfirmaer. Det finnes noen store internasjonale selskaper, og små kontorer med en eller to advokater. Dersom du er på utkikk etter en advokat er det også store forskjeller på de forskjellige advokatfirmaene. For det første er pris en avgjørende faktor på mange. De fleste opererer med en timepris og denne kan variere i stor grad. I tillegg er det slik som i alle bransjer forskjell på servicenivå, kompetanseområder, erfaring og så videre. 

Det er derfor greit med en god del informasjon om advokatfirmaet du velger før du inngår en avtale. Noen advokatfirmaer passer for eksempel til å hjelpe deg dersom du sliter med bråkete naboer. Det samme advokatfirmaet er på den andre siden mest sannsynlig ikke et godt alternativ dersom du trenger en forsvarsadvokat. 

Pris er for de fleste svært viktig. Noe mange ikke vet er at man i mange tilfeller har krav på fri rettshjelp. Dersom dette ikke er tilfellet er det timepriser man forholder seg til. Denne ligger som regel på 1.500 kroner og oppover. I noen tilfeller kan du også lage en “no cure, no pay” avtale med din advokat. Hvordan prisene blir satt avhenger av din sak. 

Hvordan saken din blir behandlet er også sterkt påvirket av hvilket rettsområde saken er innenfor. For privatpersoner er saker som heving ved kjøp av bil eller båt svært vanlig. Det er også vanlig med saker som omhandler arbeidsrett, erstatningssaker, kontraktsrett, voldsoffererstatning og eiendomsrett.

Få tilbud fra forskjellige advokatfirmaer

Hos Advokatmatch kan du få tilbud uavhengig av saken din. Du fyller enkelt ut skjemaet på siden og skriver litt om din sak. Vi behandler deretter saken din og videreformidler den til de tre advokatene som er mest relevante. Videre blir du kontaktet av de forskjellige advokatene. Tilbudene du mottar er uforpliktende og tjenesten er helt gratis. Vi samarbeider med advokatfirmaer i hele Norge. 

Vi har et tett samarbeid med en rekke forskjellige advokater. Dette gjør at vi vet hvilke advokatfirmaer som passer til hvilke oppdrag. Når du mottar forskjellige tilbud gjør dette at du enkelt kan sammenligne pris og velge det beste tilbudet. Ikke bare dette, men det er også slik at man har andre preferanser. Noen foretrekker for eksempel et veldig formelt advokatfirma, men andre et mer avslappet miljø.  

Før man setter i gang med en sak er det vanlig å ta en prat med et eller flere advokatfirmaer. I disse samtalene finner du ut om saken din faktisk er verdt å gå videre med. I noen tilfeller vil det for eksempel ikke være lønnsomt å bruke et advokatfirma. 

Når kan man få gratis advokat? 

Det er noen tilfeller der du slipper å betale for advokatbistand eller kun trenger å betale en liten andel av den totale summen. For det første kan du ha krav på fri rettshjelp. Når du har krav på dette varierer basert på flere faktorer. Du har også i noen tilfeller krav på støtte fra ordningen om bistandsadvokat eller få saken din dekket av forsikring. Vi skal forklare disse tilfellene litt nærmere. 

Fri rettshjelp 

Fri rettshjelp er hovedsakelig en ordning for personer som ikke har råd til advokat. Dette heter behovsprøvd fri rettshjelp. Dette vil si personer som tjener mindre enn 350.000 kroner i året. Dersom du har samboer eller ektefelle er denne grensen 540.000 kroner sammenlagt. Du kan heller ikke ha en formue på over 150.000 kroner. 

Det er også saker som er såpass alvorlige at du har krav på fri rettshjelp uavhengig av inntekt og formue. Eksempler på disse er voldsoffersaker, menneskehandel, tvangsekteskap, noen barnevernssaker, voldtektssaker og så videre. Du kan snakke med et advokatfirma før du starter en sak for å finne ut om du har krav på fri rettshjelp. 

Bistandsadvokat 

Bistandsadvokatordningen er laget for å beskytte ofre i alvorlige saker. Dette er den mest kjente måten å få gratis advokat på og det er flere advokatfirmaer som tilbyr bistandsadvokater. Du har ofte krav på bistandsadvokat i saker som omhandler voldsoffererstatning. Som regel får du denne erstatningen fra Kontoret for voldsoffererstatning. Dette betyr at du ikke får erstatningen av gjerningsmannen, noe som i mange tilfeller kan være en stor fordel. Blant annet gjør dette at det blir lettere å motta erstatning i en voldsoffersak

Du kan har krav på bistandsadvokat i en rekke forskjellige saker. Både som fornærmet og som etterlatt. Etterlatt vil si dersom du for eksempel har mistet en slektning på bakgrunn av en straffbar handling. Eksempler på saker der du kan ha krav på bistandsadvokat er voldtektssaker, vold i hjemmet, menneskehandel og lignende. Det er altså de mest alvorlige sakene som gir krav på bistandsadvokat. Du kan forhøre deg med et advokatfirma dersom du lurer på om du kan ha krav på bistandsadvokat. 

Saker dekket av forsikringen din 

Om forsikringen din dekker den aktuelle saken vil variere. Det er for eksempel slik at en juridisk tvist som omhandler bilkjøp kan bli dekket av bilforsikringen. Videre er det også slik at saker som omhandler boligen din kan bli dekket av boligforsikring. 

Om du har krav på gratis eller delvis dekket advokathjelp fra forsikringen din vil variere. Dersom du er i tvil på din sak kan du fylle ut skjema på siden og forhøre deg med tre forskjellige advokater. 

Tvister som handler om eiendom og bil 

Vi får svært mange henvendelser som omhandler salg av fast eiendom eller løsøre. Løsøre vil si gjenstander som ikke er fast eiendom. Som regel er disse gjenstandene av høyere verdi som biler, båter, campingvogner og lignende. 

Disse sakene går under kjøpsrett og her kan det være et utvalg av lover som er relevante. Som regel vil disse sakene falle inn under for eksempel kjøpsloven, avhendingsloven, forbrukerkjøpsloven, bustadoppføringsloven og så videre. 

Som regel handler sakene om at det er en mangel ved varen som er solgt. Mangelen kan være tilstede allerede da varen blir overlevert eller oppstå kort tid etterpå. Slike tvister kan blant annet omhandle svikt i motoren på en bil eller funksjoner i en bolig som ikke er helt som i prospektet. 

Advokaten sin jobb er da å finne ut om hvilke lover som er relevante og vilkårene til loven. Dette kan for eksempel være om det er en vesentlig mangel ved varen. I noen tilfeller kan man for eksempel ha krav på retting, men ikke heving og så videre. 

I saker som omhandler løsøre eller fast eiendom kan du som regel få dekket advokatutgiftene av forsikringsselskapet ditt mot en egenandel. Derfor kan det være lurt å snakke med flere advokatfirmaer og forhøre seg i forkant av oppdragsinngåelse. Du kan bli satt i kontakt med dyktige advokatfirmaer over hele landet ved å fylle ut skjemaet på siden.

Tvister som omhandler arbeidsrett

Behov for juridisk bistand for saker som omhandler arbeidsrett er mer vanlig enn du kanskje ville trodd. Arbeidsrett er et stort rettsområde og omhandler en rekke forskjellige temaer. Disse er blant annet permittering, kontrakter, ansettelse, varsling, illojalitet og lignende. 

Som regel er det den ansatte som ønsker å fremme et rettslig krav mot sin arbeidsgiver. Dette er ofte personlige saker som kan gjøre det vanskelig og belastende for den ansatte. Dette er spesielt dersom saken omhandler diskriminering eller mobbing på arbeidsplassen. 

Arbeidsmiljøloven skal verne arbeidstakere og gir ansatte sterke rettigheter. Du kan i mange tilfeller også ha krav på fri rettshjelp. Fyll ut skjemaet og forhør deg med tre forskjellige advokatfirmaer før du setter i gang med din sak. 

Tvister rundt familierett 

Saker som omhandler familierett kan være svært krevende for de involverte. Dette er fordi det som regel står svært mye på spill. For eksempel kan det være snakk om hvor mye du har krav på å se barna dine. Dette gjør at disse sakene også må bli behandlet svært nøye. 

Disse sakene kan også omhandle for eksempel arv. Du kan kontakte en advokat for å opprette et testamente. Det er også saker der det ikke finnes noe testamente som fører til konflikter i familien. En advokat kan bistå deg med slike saker. Fyll ut skjemaet og motta forskjellige tilbud fra forskjellige advokater som er spesialister på familierett. 

Hvordan finne riktig advokatfirma i Norge? 

Gjennom advokatmatch kan du få bistand innenfor alle de forskjellige rettsområdene. Enten det omhandler kontrakter, forsvarsadvokat og så videre. Du kan motta uforpliktende tilbud fra dyktige advokatfirmaer helt gratis. 

Du kan også bruke andre sider som lovdata til å finne advokatfirmaer i ditt område. Husk at forskjellige advokatfirmaer bistår klienter innenfor forskjellige rettsområder. Dette burde du finne ut av på forhånd før du kontakter advokatfirmaer på egenhånd.

Advokatmatch er en tjeneste levert av Lead Service AS

Org. nr. 922 997 454