Få gratis juridisk hjelp og tilbud for strafferettsaker

Fyll ut skjemaet til høyre og få tilbud fra flere advokater innen strafferett, helt gratis og uforpliktende.

 • check
  Fyll ut skjemaet
 • check
  Vi videresender det til advokater
 • check
  Motta tilbud

Få tilbud fra flere advokater

Advokatmatch er helt gratis og uforpliktende.

Bilde

  Ønsker du å finne en forsvarsadvokat som kan hjelpe deg med tvist i forbindelse med strafferett? Fyll ut skjemaet og motta 100 % gratis og uforpliktende tilbud fra 3 advokater som har kunnskap innenfor strafferett.

  Få hjelp fra forsvarer

  Strafferett er et av de aller mest alvorlige rettsområdene i norsk rett. Normalt vil en rettsak involvere mange alvorlige skjebner. Den tiltalte kan bli fengslet i en lengre periode, den fornærmede kan sitte igjen med store belastninger, og dette vil også ramme de involverte, enten det er familie, barn, venner og lignende.

  I strafferetten vil den som er siktet eller tiltalt i mange tilfeller ha krav på gratis advokat støttet av staten. Denne advokaten vil hjelpe vedkommende under etterforskning, rettsak, avhør og lignende. Generelt vil advokaten foreta det meste som kan være med på å frikjenne den tiltalte.

  Innenfor strafferetten er det ikke bare den tiltalte, men også den fornærmede som står i fokus. Den fornærmede vil i de mest alvorlige forholdene også ha krav på gratis advokat, som kalles bistandsadvokat. Dette vil typisk være i overgrepssaker, familievold og lignende.

  Dersom du fyller ut skjemaet på vår side vil du kunne bli kontaktet av advokater med erfaring innenfor strafferett som kan hjelpe deg med spørsmålene dine.

  Rett til forsvarsadvokat

  Fra det tidspunktet en person blir siktet har vedkommende rett til å la seg bistå av forsvarer på ethvert trinn av saken. Vedkommende kan fritt velge hvilken advokat han eller hun ønsker, som stammer fra prinsippet om fast forsvarervalg. 

  Utgiftene til forsvarer dekkes av staten, og det er ingen egenandel eller lignende som må betales. I enkelte unntakstilfeller vil du ikke ha krav på gratis advokat, dette er for eksempel i saker etter veitrafikkloven, som for eksempel promillekjøringssaker. 

  Rollen til forsvareren

  Forsvarerens rolle er etter straffeprosessloven å ivareta klientens interesser under etterforskning og i hovedforhandlingen. Forsvareren har en rekke rettigheter, som for eksempel innsyn i dokumenter og andre bevis i saken. Forsvarerens viktigste rolle er å fungere som den tiltaltes advokat under hovedforhandlingen. 

  Bistandsadvokat

  En bistandsadvokat er på mange måter det motsatte av en forsvarer. Mens forsvareren skal ivareta den siktede eller tiltaltes interesser, skal bistandsadvokaten ivareta interessene til den fornærmede. 

  En bistandsadvokat er gratis og vil kun oppnevnes i visse tilfeller som overgrepssaker, familievoldssaker og lignende. Andre forsvarere står naturligvis fritt til å engasjere egne advokater, men må gjøre dette for egen kostnad. De fornærmedes interesser vil uansett som oftest være ivaretatt på andre måter i disse tilfellene.

  logo

  Advokatmatch har hjulpet over 15 000 mennesker finne en passende advokat

  For oss i Advokatmatch er det viktig å levere en god tjeneste. Dette innebærer at du som fyller ut skjemaet får tilbud av 3 seriøse advokater som faktisk kan fagfeltet du trenger hjelp til, slik at du kan sammenligne best mulig. Tjenesten er helt anonym og vi gir naturligvis ikke informasjonen din ut til andre tjenester, eller forfølger deg med markedsføring i sosiale medier.

  Bilde
  Kari Andersen

  Arbeidsrett

  fnutt

  Advokatmatch fungerte for meg. Jeg fikk tilbud av forskjellige advokater og opplevde tjenesten som seriøs. Kan anbefale til andre som trenger en advokat raskt.

  fnutt
  Bilde
  Jan Fredrik Borg

  Familierett

  fnutt

  Jeg brukte advokatmatch til å få hjelp med en familiesak. Tjenesten var enkel og endte opp med en advokat som hjalp meg med saken uten å bruke enormt mye timer.

  fnutt
  Bilde
  Per Arne Oddsrud

  Trafikksaker

  fnutt

  Alt i alt synes jeg dette var en bra tjeneste. Det er mange advokater der ute og det er fint å kunne sammenligne forskjellige konkrete tilbud ut fra det du trenger.

  fnutt

  Advokatmatch er en tjeneste levert av Lead Service AS

  Org. nr. 922 997 454