Finn advokat

Sist oppdatert: 21. Sep, 2022

  På advokatmatch.no kan du enkelt finne en advokat ved å fylle ut skjemaet på vår side. Når du fyller ut skjemaet vil vi kontakte deg med 3 forskjellige advokater som har ekspertise innenfor rettsområdet du trenger hjelp med.

  Fordelen ved å få tilbud fra 3 forskjellige advokater er at du enklere kan finne den advokaten som passer best til ditt behov. Dette vil også innebære en rekke fordeler.

  For det første vil du få bedre oversikt over priser. Dersom du bare henvender deg til en advokat vil det være vanskelig å få oversikt over hvor konkurransedyktige prisene til den advokaten er, da du ikke kan sammenligne med andre tilbud. Når du får 3 tilbud vil du enklere kunne sammenligne de forskjellige prisene.

  Videre vil du også enklere kunne sammenligne ekspertise og erfaring. Ved å snakke med de forskjellige advokatene vil du i alle fall kunne få et visst inntrykk over hvor mye de kan om det spesifikke fagfeltet. Dette kan du også dobbeltsjekke ved å besøke hjemmesider, se eksterne anmeldelser og lignende.

  Den største fordelen vil også være at du enklere vil finne ut om du i det hele tatt burde ansette en advokat. De fleste advokater har en relativt høy timelønn, og det er oftere det vil være smartere for deg å heller forlike saken med motparten fremfor å satse å vinne saken med en advokat. Det vil alltid være en prosessrisiko når du involverer advokater og rettsvesenet.

  Når du blir kontaktet av advokatene fra vår side vil du nemlig kunne få tips og råd fra disse om du trenger en advokat. Dersom alle hevder du burde ansette en advokat, er det kanskje et tegn på et dette er et godt tegn.

  Husk at det selvfølgelig er helt gratis og uforpliktende og fylle ut skjemaet på vår side. Det er naturligvis ikke noe krav om at du må benytte deg av advokatene som kontakter deg. Det er helt vanlig å snakke med en advokat for så å finne ut at du ikke ønsker å benytte deg av en.

  Vi hjelper deg å finne den perfekte advokaten

  Få tilbud fra 3 forskjellige advokater. Helt gratis og uforpliktende

  Har jeg krav på gratis advokat?

  De fleste som ønsker å finne en advokat vil selvfølgelig helst ha disse tjenestene gratis. Dessverre er de færreste advokattjenester gratis, da advokatene selvfølgelig må ha noe å leve av. Lang utdannelse, dyr kontorleie og andre utgifter tilsier også at prisen ofte er relativt høy.

  I mange tilfeller vil du imidlertid ha krav på gratis advokathjelp. For det første vil dette typisk være i forbindelse med bistandsadvokatordningen. I enkelte tilfeller vil du nemlig ha krav på gratis bistandsadvokat, da typisk ved overgrep, voldtekt, menneskehandel og lignende.

  I andre tilfeller vil du ha krav på fri rettshjelp eller behovsprøvd fri rettshjelp. Dette er i mer alvorlige saker som barnevernsretten, utlendingsretten, familieretten og lignende. Hvor alvorlig forholdet er vil avgjøre om du ubetinget har krav på fri rettshjelp eller om denne vil avgjøres på bakgrunn av inntekt.

  I mange tilfeller vil også saksforholdet ditt falle inn under en forsikring. For eksempel er det ekstremt mange tvister vedrørende kjøp og salg av bil og eiendom i Norge. I disse sakene vil du ofte kunne ta mye av advokatutgiftene på bilforsikringen eller boligforsikringen. En del andre tilfeller vil også typisk havne inn under forsikringen.

  Fyll ut skjemaet på vår side for å finne ut om du har krav på gratis advokat.