De 10 best omtalte advokatfirmaene i Tromsø

Trenger du en advokat i Tromsø? Det er mange alternativer å velge mellom. På denne siden kan du begynne med å se en liste med de best omtalte advokatfirmaene i Tromsø. Send inn en forespørsel gjennom vårt kontaktskjema, så vil du få tilbud fra flere advokater som er tilpasset ditt behov. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Advokatfirmaet Haagensen & Bakkelund

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2015
 • Checkmark
  12 ansatte
 • Checkmark
  Håkon den gamles gate 5, 9008 Tromsø

Les mindre

Advokatfirmaet haagensen & Bakkelund har et kontor i Tromsø, men bistår klienter over hele Nord-Norge. De er et lite advokatfirma, men dekker en rekke forskjellige rettsområder. Disse er blant annet fast eiendom, barnevern, arbeidsrett og arv.

 

69° Nord Advokatfirma

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2008
 • Checkmark
  2 ansatte
 • Checkmark
  Cora Sandels gate 2, tredje etasje, 9008 Tromsø

Les mindre

Dette advokatfirmaet satser hovedsakelig på privatpersoner under rettsområdet fast eiendom. De tar også oppdrag for små og mellomstore bedrifter. Selskapet er et lite advokatfirma og har et kontor i Tromsø.

 

Advokat Anneli Bendiksen

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2015
 • Checkmark
  1 ansatte
 • Checkmark
  Strandtorget 3, 9008 Tromsø

Les mindre

Advokat Anneli Bendiksen er spesialisert innenfor personskader og saker mot NAV. Hun kan bistå privatpersoner med blant annet voldsoffererstatning, ulykker, yrkesskader og så videre. Hun bistår personer i hele Nord-Norge og har kontor i Tromsø.

Gatejuristen i Tromsø

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2008
 • Checkmark
  3 ansatte
 • Checkmark
  Storgata 102, 9008 Tromsø

Les mindre

Gatejuristen i Tromsø fokuserer på å gi gratis rettshjelp til personer som har hatt eller har rusproblemer. Selskapet har kontorer i store deler av landet som Tromsø, Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Innlandet og Trondheim.

Linnet & Co Advokatfirma

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2004
 • Checkmark
  5 ansatte
 • Checkmark
  Storgata 118, 9008 Tromsø

Les mindre

Linnet & Co Advokatfirma er et mellomstort advokatfirma, men et av Nord-Norges ledende. Selskapet tar både oppdrag for privatpersoner og firmaer. Noen av rettsområdene de dekker er selskapsrett, konkurs, fast eiendom og fiskerirett.

Advokatfirmaet Ringberg, Crogh & Warth

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 1999
 • Checkmark
  7 ansatte
 • Checkmark
  Storgata 102, 9008 Tromsø

Les mindre

Advokatfirmaet Ringberg, Crogh & Warth fokuserer på bistand til privatpersoner. Rettsområdene de har mest erfaring med er strafferett, boligrett, arbeidsrett, familierett, kjøpsrettslige mangler og arverett. De er et lite advokatfirma med et kontor i Tromsø.

Advokatfirmaet Rekve, Pleym & Co

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2005
 • Checkmark
  10 ansatte
 • Checkmark
  Fredrik Langes gate 24

Les mindre

Advokatfirmaet Rekve, Pleym & Co er et mellomstort advokatfirma i Tromsø. De bistår både privatpersoner, offentlige organer og næringslivet. De dekker nesten alle rettsområder og er et advokatfirma med lang historie.

Advokatfirmaet Eriksen

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2016
 • Checkmark
  3 ansatte
 • Checkmark
  Strandtorget 3, 9008 Tromsø

Les mindre

Advokatfirmaet Eriksen er et lite advokatfirma, men har to kontorer i Tromsø og Finnsnes. De fokuserer på seks forskjellige rettsområder. Disse er arbeidsrett, arv og skifte, barnerett, fast eiendom, kontraktsrett og strafferett.

Advokatfirmaet Ulf. E. Hansen

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2017
 • Checkmark
  4 ansatte
 • Checkmark
  Stortorget 2, 9008 Tromsø

Les mindre

Advokatfirmaet Ulf. E. Hansen spesialiserer seg på saker som omhandler tvangssaker etter barnevernloven, sivile saker og strafferett. De er et lite advokatkontor og holder til i Tromsø Sentrum.

Bilde

De 10 best omtalte advokatfirmaene i Tromsø

Sist oppdatert: 31. desember 2023

Velg riktig advokat til riktig sak

Det finnes en rekke forskjellige advokater i Tromsø. Dette er åpenbart positivt dersom du har behov for en advokat. På den andre siden kan det bli vanskeligere å finne den beste advokaten for din sak. Fyll ut skjemaet på siden og skriv kort om din sak for å motta tre uforpliktende tilbud. 

Som advokat i Tromsø har en opplevd hvor mye denne byen har vokst. Her er det flere og flere som trenger advokater, og dermed har etterspørselen og veksten i bransjen tatt av. Dette innebærer at det i dag er flere forskjellige advokatbyråer som opererer i nettopp denne byen. Forbrukeren har en stor fordel i at det er høy konkurranse, men samtidig kan det å ta et valg være veldig vanskelig.

Dersom du leter etter en advokat i Tromsø i dag, er det ikke bare en faktor du skal se på. Skal du derimot starte ett sted, så er det lurt å titte nærmere på ekspertisen til advokaten det er snakk om. Har du en sak som omhandler jobben din, er det en veldig god ide å velge en advokat som har spesialisert seg innenfor arbeidsrett. Da er du sikret et mye bedre resultat i saken.

Men vær obs på at du ikke bare ser på spesialisering. Det er selvfølgelig også viktig at advokaten har resultater å vise til. En advokat i Tromsø med god erfaring vil kunne vise til saker som ligner din egen, der advokaten vant frem i retten. Dersom advokaten kjenner godt til din type sak i rettssystemet, vil de kunne jobbe mer effektivt, spare deg for penger, og gi deg en høyere sjanse for å vinne.

Kanskje aller viktigst når du skal finne en advokat er hverken ekspertise eller erfaring. Det er nemlig for de fleste viktigst at advokaten havner innenfor budsjettet. Her er det relativt kjent at advokattjenester fort kan bli ganske dyrt, selv om enkelte kan få tilgang på advokat i Tromsø helt gratis, avhengig av hvilken sak det er snakk om, samt hvilken inntekt de har for eksempel.

Advokattilbud i Tromsø

Når du er på utkikk etter advokater i Tromsø, er det ikke et ukjent problem å finne tilstrekkelig informasjon. Fyller du ut skjemaet her på siden, kan du i løpet av kort tid motta veldig verdifull informasjon. Du vil nemlig etter å ha fylt ut informasjon om saken, samt din e-post, motta tilbud fra 3 forskjellige advokater i Tromsø på e-postadressen din.

Det er en fin mulighet for å få en enkel og rask oversikt over noen av de forskjellige tilbudene som finnes blant de beste advokatbyråene i Tromsø. Dessuten er det en stor fordel når advokatene skal gi deg tilbud, fremfor at det er du som ringer dem. Det øker nemlig konkurransen betraktelig når advokatene vet at de må komme frem med gode tilbud for å kapre deg i kampen mot andre.

Kanskje enda mer fordelaktig er det faktum at en ikke selv trenger å lete gjennom nettsider og ringe rundt for å innhente informasjon. Det kan tross alt ta opp en hel del tid for de fleste, uten at en finner tilfredsstillende resultater. I tilbudene en mottar fra de 3 advokatene, etter å ha fylt ut skjemaet her på siden, vil en kunne enkelt se timepris samt annen nyttig informasjon.

Et veldig viktig poeng med tilbudene er videre at disse er helt gratis og uforpliktende. I praksis betyr dette at en ikke trenger å svare en gang på alle tilbudene. Du kan i teorien si nei til samtlige, eller bare ignorere dem. Du kan også si ja til ett av tilbudene, mens du lar de to andre bli stående. Det er helt gratis å få disse tilsendt, og du står altså fritt til å velge veien videre her.

Merk at det også kan hende at de advokater i Tromsø som vi ber deg sende tilbud, kan ende opp med å si at du ikke trenger en advokat. I enkelte tilfeller er det tross alt best å holde seg unna rettsprosessen, eller å velge et forlik. Veldig spesielle saker taler kanskje for at du også må lete etter en advokat i en annen storby, siden Tromsø kanskje ikke sitter på den spesifikke ekspertisen.

Alternativ til gratis advokat i Tromsø

Leter du etter alternativer til gratis advokat i Tromsø, finnes det 3 forskjellige måter å anskaffe dette på. Det vil si, ikke alle mulighetene er nødvendigvis helt gratis, men de reduserer i hvert fall kostnadene betraktelig. Nedenfor har vi gått gjennom mulighetene med bistandsadvokatordningen, fri rettshjelp, og forsikringer, og hvordan disse potensielt sett kan dekke dine kostnader til advokat.

Bistandsadvokat Tromsø

Bistandsadvokatordningen tar sikte på å hjelpe ofre i volds- og overgrepssaker. Dette gjelder både i tilfeller der volden eller overgrepet er fysisk og psykisk. Prosessen begynner veldig ofte med voldsoffererstatningen, der offeret vil motta erstatningen direkte fra staten, fremfor å vente på gjerningsmannens utbetaling. Staten krever så inn pengene til seg igjen fra gjerningsmannen.

Videre er det verdt å nevne at ofre i volds- og overgrepssaker som regel får oppnevnt en bistandsadvokat i Tromsø. Dette er for å sikre at disse individene får ført sine saker i retten, da på lik linje med alvoret i saken. Allikevel er det verdt å bemerke seg at det her kan påløpe krav om å betale saksomkostninger dersom en skulle ende opp med å tape i retten.

Bistandsadvokat i Tromsø ved vurdering og rådgivning rundt anmeldelse i volds- og overgrepssaker er som regel gratis. Dette gjelder spesielt saker med voldtekt, vold i nære relasjoner, samt menneskehandel. Det vil i de fleste tilfeller også være gratis å benytte en advokat i Tromsø for resten av saken, deriblant fritt rettsråd og fri saksføring.

Fri rettshjelp informasjon

Dersom du trenger gratis advokat i Tromsø av økonomiske årsaker, er sjansene store for at fri rettshjelp er det rette valget for deg. Dette er en ordning over hele Norge som sikrer at personer i enkeltsaker, samt de med lavere inntekt og formue, kan få tilbud om den samme gode kvaliteten på advokater, slik som motpartene. De to partene i en rettssak har tross alt ofte ulike forutsetninger.

Fritt rettsråd, som relaterer til bistand fra advokat, samt fri saksføring, som relaterer til gratis føring av saken i retten, er de to delene av fri rettshjelp. Begge sikrer at en vederlagsfritt kan føre saken sin i retten. Det er for eksempel veldig gunstig dersom en er tiltalt i en straffesak, eller kanskje enda mer gunstig dersom en simpelthen ikke har råd til å motta hjelp og føre saken sin.

For sistnevnte gruppe er det satt grenser på inntekt og formue. Disse grensene er i skrivende stund på 350 000 kr i skattbar inntekt og 150 000 kr i formue. Det er med andre ord ganske lave summer, noe som indikerer at nettopp løsningen er myntet på de i samfunnet med dårligere økonomi. Merk at det under formue derimot ikke er inkludert bolig.

Dekker forsikringen advokat?

Dekker forsikringen din kostnader til advokat? Det kan absolutt hende. De aller fleste nordmenn har for eksempel bilforsikring og boligforsikring. Når det da skjer noe under et kjøp for eksempel av disse, kan du kreve å få tilgang på gratis advokat i henhold til hva forsikringen tilsier. Her er det nemlig slik at en hendelse relatert til gjenstanden som er forsikret kan betinge gratis advokattjenester.

Akkurat som med alle forsikringer, er det derimot alltid en egenandel involvert her. Normalt sett er denne på 5,000 kr, selv om du må se nærmere på satsene i forsikringsdokumentene dine for å fastsette dette tallet. Videre vil det gjerne være en viss prosentsats relatert til saksomkostninger også. Uansett er løsningen mye rimeligere enn å betale ut av lomma.

Som nevnt vil bilforsikring og boligforsikring som oftest dekke kostnader knyttet til advokatbistand i saker som gjelder de respektive gjenstandene. Det finnes derimot mange andre gode forsikringer som dekker andre ting også. Snakk med din advokat, da de ikke bryr seg om det er du eller forsikringsselskapet som betaler. Advokatene er bare glade for at du bruke tjenestene deres.

Et bredt spekter av saker

Det finnes et bredt spekter av saker som en advokat i Tromsø møter på i løpet av et år. Disse varierer med alt fra nabokrangler om trær, til seriøse voldssaker som behøver bistandsadvokat. Spennet er bredt, men det er samtidig noen typer saker som kommer og går hele tiden. Her er for eksempel familierett og arbeidsrett de aller mest vanlige sakene for en advokat i Tromsø og Norge generelt.

At vi gjennom skjemaet mottar mange lignende saker er en stor fordel, da vi med tiden blir bedre kjent med hvilke advokater i Tromsø som passer til spesifikke saker. Jo bedre vi kan matche deg opp med en advokat, jo bedre resultater vil du få av tilbudene du mottar.

Velg en advokat i Tromsø i dag

Erfaring, ekspertise, og pris, er som nevnt bare noen få av faktorene en skal vurdere. Det er viktig at advokaten kjenner til sitt felt, og at han eller hun har flere tidligere saker å vise til. Selvfølgelig er det også en vurdering rundt ditt budsjett, men du kan for eksempel se på muligheter for gratis eller rabattert advokat i Tromsø for å spare penger.

Til syvende og sist er det viktigste at du tar deg tiden til å sammenligne flere faktorer hos advokatene. Fyller du ut skjemaet her på siden, kan du sammenligne 3 gode advokater i Tromsø basert på flere faktorer. Dersom du sammenligner godt, sikrer du deg at du blir fornøyd.  

Advokatmatch er en tjeneste levert av Lead Service AS

Org. nr. 922 997 454