De 10 best omtalte advokatfirmaene i Porsgrunn

Trenger du en advokat i Porsgrunn? Det er mange alternativer å velge mellom. På denne siden kan du begynne med å se en liste med de best omtalte advokatfirmaene i Porsgrunn. Send inn en forespørsel gjennom vårt kontaktskjema, så vil du få tilbud fra flere advokater som er tilpasset ditt behov. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Advokatfirmaet Meland

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2011
 • Checkmark
  5 ansatte
 • Checkmark
  Prinsessegata 14, 3724 Skien

Les mindre

Advokatfirmaet Meland er et lite, men veletablert advokatfirma i Skien. De tar saker både for privatpersoner og næringsdrivende. Meland dekker tilnærmet alle de forskjellige rettsområdene. De er også svært opptatt av god service.

Advokatfirma Skomvær

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2010
 • Checkmark
  5 ansatte
 • Checkmark
  Sverresgate 13, 3916 Porsgrunn

Les mindre

Advokatfirma Skomvær dekker en rekke forskjellige rettsområder. De har et kontor i Porsgrunn og er et lite advokatfirma. Blant annet bistår de sine klienter innenfor familierett, arv, eiendomsrett, kontraktsrett og personskade.

Advokatfirmaet Moen Erikstein

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2009
 • Checkmark
  2 ansatte
 • Checkmark
  Nedre Hjellegate 29, 3724 Skien

Les mindre

Advokatfirmaet Moen Erikstein er et lite advokatfirma med et kontor i Skien. De dekker fire forskjellige rettsområder for privatpersoner. Disse inkluderer fast eiendom, familierett, helserett og erstatningsrett.

Advokatfirmaet Frøstrup Løitegaard

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2002
 • Checkmark
  4 ansatte
 • Checkmark
  Storgata 136, 3915 Porsgrunn

Les mindre

Advokatfirmaet Frøstrup Løitegaard er et lite advokatfirma med et kontor i Porsgrunn. Deres hovedfokus er bistand til selvstendig næringsdrivende, bedrifter og det offentlige. De dekker likevel flere rettsområder for privatpersoner og.

Advokatfirmaet Asthor

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2008
 • Checkmark
  4 ansatte
 • Checkmark
  Falkumvegen 2, 3717 Skien

Les mindre

Advokatfirmaet Asthor dekker nesten alle rettsområder. De har klienter fra det offentlige, bedrifter og privatpersoner. De har et kontor i Skien hvor flere advokater også driver egen praksis.

Advokatene i Skien

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2001
 • Checkmark
  7 ansatte
 • Checkmark
  Cappelens gate 6A, 3717 Skien

Les mindre

Advokatene i Skien er et lite advokatfirma med et kontor. De bistår privatpersoner og driver med forretningsjus. Rettsområdene du kan få bistand til er fast eiendom, erstatning, arbeidsrett, familierett, straffesaker, arv og bistandsadvokat.

Advokatfirmaet Wexels

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2007
 • Checkmark
  10 ansatte
 • Checkmark
  Langbrygga 4, 3724 Skien

Les mindre

Advokatfirmaet Wexels har et kontor i Skien. De har klienter fra det offentlige, bedrifter og privatpersoner. Wexels dekker alle de sentrale rettsområdene og er et av Telemarks største advokatkontorer.

Advokatfirmaet Hein Bæra

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2016
 • Checkmark
  3 ansatte
 • Checkmark
  Torggata 8, 3724 Skien

Les mindre

Advokatfirmaet Hein Bæra er et lite advokatfirma lokalisert i Skien og Oslo. De kan bistå deg med saker innenfor familierett, arbeidsrett, erstatningsrett og strafferett. De tar oppdrag fra hele landet både for privatpersoner, næringsdrivende og organisasjoner.

Bilde

De 10 best omtalte advokatfirmaene i Porsgrunn

Sist oppdatert: 31. desember 2023

Tips til valg av riktig advokat i Porsgrunn

Porsgrunn har over 35.000 innbyggere. Dette har skapt økt konkurranse for advokater. Det kan være vanskelig å finne en advokat som passer best til din sak. Du kan forenkle denne prosessen ved å fylle ut skjemaet og motta tre uforpliktende tilbud helt gratis. 

Porsgrunn er med årene blitt en storby å regne. Selv om det er færre advokater enn i Oslo, er det ingen overraskelse at det er flere advokater tilgjengelig i byen. Skulle du trenge en advokat, har du heldigvis flere gode alternativer. Det er allikevel ikke noen enkel oppgave å velge en advokat. Sammenligning på pris, erfaring, kvalitet, og flere andre faktorer, er ikke nødvendigvis så veldig enkelt.

Det er jo tross alt slik at en advokat i Porsgrunn kanskje er passende til ditt ene oppdrag, mens en annen advokat i Porsgrunn passer bedre til et annet. Dette gjør selvfølgelig valget av en riktig advokat til akkurat din sak enda litt vanskeligere. Det er viktig å holde tunga rett i munnen når en skal ta nettopp dette valget.

Videre er kanskje prisen den viktigste faktoren for folk flest. Tross alt skal advokattjenestene kunne passe inn i ditt budsjett. Noen advokater tar det som oppleves som en veldig høy timepris, mens du i enkelte saker og tilfeller kan få gratis advokat i Porsgrunn. Det er viktig å være oppmerksom på hva advokaten vil koste deg til syvende og sist.

Dessuten finnes det flere retninger advokatene kan spesialisere seg innom. Fra enkle tvister om kjøp og salg, til straffesaker, og fra private til næringslivet, møter advokater i Porsgrunn på en rekke forskjellige saker. Jo bedre erfaring de har innenfor ditt problem, jo bedre. Det er som nevnt derimot bare en av mange faktorer en bør tenke på.

Motta tilbud på 3 advokater

Du kan ved å fylle ut skjemaet her på siden motta tilbud på 3 advokatfirmaer. Da vil vi sørge for at din informasjon blir videresendt til 3 advokater i Porsgrunn. Uansett hvilken situasjon du trenger en advokat til, kan du altså fylle ut dette skjemaet og motta den hjelpen du trenger til å stille best mulig i saken.

Ved å motta tilbud på 3 advokater i Porsgrunn, kan du bedre og enklere sammenligne. Fremfor å lete gjennom alle advokatene, kan du her sammenligne 3 stykker på pris og ekspertise for eksempel. Da er det opp til deg å avgjøre hvor gode kandidatene er til syvende og sist, men du slipper å se gjennom alle advokater i Porsgrunn.

Dessuten er tjenesten vår veldig god for å sammenligne advokater på pris. Når du mottar tilbudene, kan du, om du ønsker, enkelt velge det rimeligste alternativet som er. Du kan også ta en uforpliktende samtale med en av advokatene, da for å se hvor god kjemi dere har sammen.

Videre er det verdt å understreke at vår tjeneste er helt gratis og uforpliktende. Dermed er det ikke noen krav fra hverken vår eller advokatenes side at du skal velge en av dem. Du står helt fritt til å både ignorere alle tilbudene og takke ja til akkurat det tilbudet som skulle passe din situasjon best.

Til slutt er det verdt å nevne at det ikke alltid lønner seg med advokat i Porsgrunn. Noen ganger kan en uforpliktende samtale hjelpe deg med å simpelthen avgjøre hvorvidt du bør gå til retten. Enkelte saker har nemlig bedre nytte av at de bare går til forlik. Det å gå til retten i disse sakene kan bli dyrt både for advokaten og deg.

Gratis advokat Porsgrunn

Norge har ordninger som sikrer nordmenn retten til gratis advokat, eller i det minste sterkt reduserte kostnader. Du kan få gratis advokat i Porsgrunn gjennom bistandsadvokat, fri rettshjelp, og forsikringer. Nedenfor går vi gjennom de forskjellige typene, slik at du bedre kan få innsikt i hva du potensielt har rett på.

Bistandsadvokat

En bistandsadvokat i Porsgrunn hjelper individer som er blitt utsatt for vold, overgrep, trakassering, eller lignende. Dersom du befinner deg i denne posisjonen, vil du ha rett til støtte fra en bistandsadvokat. Da vil du ikke måtte betale noe, siden bistandsadvokatordningen i mange tilfeller vil sikre deg gratis advokat.

Merk at du ved slike situasjoner også vil ha krav på voldsoffererstatning. Dette er en ordning som lar deg kreve erstatning av staten, før staten senere krever inn pengene fra gjerningsmannen. Dermed slipper du å måtte kreve denne erstatningen fra gjerningsmannen direkte, og det er dessuten i Norge en høy sjanse for at du får innvilget dette ønsket.

Det er i de mest alvorlige tilfellene slik at bistandsadvokat i Porsgrunn er helt gratis. Her er det først og fremst gratis å benytte en bistandsadvokat for å vurdere hvorvidt saken skal anmeldes eller ei. Det er videre gratis å benytte seg av bistandsadvokat i de mest alvorlige sakene, slik som ved voldtekt, familievold, menneskehandel, og andre lignende saker.

Fri rettshjelp

I andre saker finner vi ordningen med fri rettshjelp. Her kan det være slik at lovverket bestemmer at du skal motta gratis advokat, uavhengig av hva du tjener eller hvilken formue du har. For eksempel vil dette gjøre seg gjeldende i straffesaker der en er tiltalt.

Noe vanligere er nok gratis advokat i Porsgrunn gjennom såkalt behovsprøvd fri rettshjelp. Denne løsningen begir seg ut på at en må ha inntekt og formue under et visst nivå. Vanlige saker er innen arbeid, familie, og utleie. Fri rettshjelp dekker da fritt rettsråd fra advokat og fri saksføring i retten.

Her er satsene lave, da en ikke kan tjene over 350 000 kr årlig. Det er dessuten ikke mulig å ha en skattbar formue på over 150 000 kr. Allikevel er for eksempel bil og hus utelatt fra sistnevnte. Merk også at det her er snakk om skattbare inntekter og formuer.

Forsikring

Det mange ikke vet, er at de kan få gratis advokat i Porsgrunn gjennom sin forsikring. For eksempel er dette veldig vanlig når en havner i tvister rundt bil- og eiendomskjøp. Da vil henholdsvis bilforsikring og boligforsikring ofte inkludere dekning av hele eller deler av saksomkostningene ved tvister som oppstår.

Merk derimot at forsikringer vil ha en egenandel. Dermed blir det tross alt ikke en helt gratis advokat det er snakk om, men egenandelen er fastsatt, som oftest på 5000 kr. På toppen av dette kommer også en prosent av kostnadene til advokat. Til syvende og sist er dette derimot en veldig gunstig løsning som vil spare deg enormt mye penger.

Det er ikke alle som er helst sikre på hva forsikringen dekker, og det kan være vanskelig å finne frem til i de mange papirene. Du kan enten ringe til forsikringsselskapet eller ta en uforpliktende samtale med advokat for å se hvilke utgifter som dekkes.

Typiske saker vi får henvendelser om

Når folk søker etter advokat i Porsgrunn, er det gjerne flere typiske saker vi får forespørsler om. Vi kjenner godt til behovene, og dessuten tilbudet blant advokatene, slik at vi vet hvor vi helst bør sende de forskjellige forespørslene. Saker innen kjøp og salg av eiendom, biler, båter, og andre dyre gjenstander, er ofte med på å lede folk inn i konflikter.

Kjøpsloven, forbrukerkjøpsloven, bustadoppføringsloven, og flere andre lover kan gjøre seg gjeldende. Det er selvfølgelig vanskelig å vite hvilken lov som da er aktuell for din situasjon. Det kan dessuten være tilfeller med både grove feil og nokså små mangler som forekommer. For sistnevnte er det vanskelig å argumentere for sin sak veldig ofte.

Arbeidsrett er også en vanlig årsak for å søke etter en advokat i Porsgrunn. Arbeidslivet er ikke alltid enkelt, og til tider trer både bedrifter og medarbeidere over grensen. Da kan du ha mange rettigheter du mest sannsynlig ikke visste om. Her er det viktig å få sin sak frem.

Dessuten har vi god erfaring med familierett også. Her er det vanligvis tvister som gjelder foreldreansvar som hender of Dessuten får vi flere henvendelser innenfor arverett. Hvordan skal arven egentlig fordeles? Hvordan opprettes et testamente? Dette er helt vanlige henvendelser vi ser hele tiden, som advokatene vi henviser til kan gi gode svar på.

Forsvarsadvokat Porsgrunn

Uavhengig av om en er skyldig eller ei, er det ingen god opplevelse å være siktet i en straffesak. Dette innebærer tross alt enten realisering av skylden eller at en blir beskyldt for noe alvorlig en ikke har gjort. Nærmest uansett hva tilfellet er, vil de fleste som blir siktet i straffesaker i Norge ha rett på å få sin egen forsvarsadvokat.

Hovedformålet til en forsvarsadvokat er å frikjenne den tiltalte, selv om formålet ofte underveis ender med å kjempe for reduksjon av straff. Det er verdt å nevne at en forsvarsadvokat umiddelbart vil involveres i saken dersom varetektsfengsling forekommer.

Slik finner du advokat i Porsgrunn

Advokatmatch.no er en fin mulighet til å finne en advokat i Porsgrunn. Når du fyller ut skjemaet, vil vi benytte ditt postnummer for å sette deg i kontakt med advokater i området. Innen kort tid vil du så motta 3 tilbud fra advokater i området direkte på din e-post. Da er det opp til deg å velge.

Enten du ønsker å finne en rimelig advokat, veldig dyktig advokat, eller kanskje til og med gratis advokat, er det beste du kan gjøre å sammenligne. Dersom du sammenligner godt basert på pris, erfaring, og ekspertise for eksempel, vil du helt garantert kunne oppnå et bedre resultat av ditt valg.

Advokatmatch er en tjeneste levert av Lead Service AS

Org. nr. 922 997 454