De 10 best omtalte advokatfirmaene i Drammen

Trenger du en advokat i Drammen? Det er mange alternativer å velge mellom. På denne siden kan du begynne med å se en liste med de best omtalte advokatfirmaene i Drammen. Send inn en forespørsel gjennom vårt kontaktskjema, så vil du få tilbud fra flere advokater som er tilpasset ditt behov. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Borgenadvokat

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2019
 • Checkmark
  1 ansatte
 • Checkmark
  Bragernes torg 13, 3017 Drammen

Les mindre

Dette er et lite advokatfirma med et kontor i Drammen, men som tar oppdrag fra alle Norges kommuner. Borgenadvokat dekker en rekke forskjellige rettsområder som barnevern, straffesaker og skilsmisser. Borgen er spesielt opptatt av god service.

Askø Advokatfirma

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2014
 • Checkmark
  5 ansatte
 • Checkmark
  Tollbugata 17, 3044 Drammen

Les mindre

Askø Advokatfirma har et kontor i Drammen og er et lite advokatfirma. De dekker en rekke forskjellige rettsområder for både privatpersoner og selskaper. Eksempler på rettsområder er arverett, eiendom, arbeidsrett, kontraktsrett og trygderett.

Advokatfirma Anders Green

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2007
 • Checkmark
  2 ansatte
 • Checkmark
  Nedre Storgate 11, 3015 Drammen

Les mindre

Eller Advokatene Green & Løvgaard har to kontorer lokalisert i Drammen og Hallingdal. Deres hovedfokus ligger på strafferett, psykisk helsevern, barnevern, fast eiendom, familierett, kontraktsrett, bostyrer i konkursbo.

Advokatfirmaet Salomon Johansen

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2014
 • Checkmark
  5 ansatte
 • Checkmark
  Engene 16, 3015 Drammen

Les mindre

Advokatfirmaet Salomon Johansen har et kontor i Drammen og et i Oslo. De er en mellomstor bedrift og bistår norske og utenlandske privatpersoner og firmaer. De dekker nesten alle de sentrale rettsområdene.

Advokatene Schade Rivrud Smith & Austad

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 1993
 • Checkmark
  5 ansatte
 • Checkmark
  Nedre Torggate 18 A, 3015 Drammen

Les mindre

Advokatene Schade Rivrud Smith & Austad er en mellomstor bedrift. De dekker nesten alle rettsområder, men er allikevel opptatt av personlig kontakt med klientene sine. Du finner kontoret deres sentralt i Drammen.

Advokatfirmaet Tyr

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2013
 • Checkmark
  13 ansatte
 • Checkmark
  Bragernes torg 1A, 3017 Drammen

Les mindre

Advokatfirmaet Tyr er et relativt nytt firma, men har hatt stor vekst siden oppstarten i 2013. De har et kontor i Drammen og et i Oslo. De bistår klienter som er privatpersoner, bedrifter og offentlig sektor. De dekker nesten alle rettsområder.

Advokatfirmaet Advokatoriet

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2011
 • Checkmark
  2 ansatte
 • Checkmark
  Vinjes gate 10, 3018 Drammen

Les mindre

Advokatfirmaet Advokatoriet er spesialister innenfor tre fagfelt. Straffesaker som gjelder barn, bistand etter overgrep, vold i hjemmet og tvangsekteskap i tillegg til erstatningsrett.

Advokat Geir Atle Gregussen

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2009
 • Checkmark
  1 ansatte
 • Checkmark
  Øvre Torggate 9, 3017 Drammen

Les mindre

Eller Advokatfirmaet Gregussen har et kontor i Drammen. Rettsområdene som står i fokus er skifterett, barnevern, erstatningsrett og trygderett. Det er et lite advokatfirma som også tilbyr fri rettshjelp.

Advokatene Duesund & Løvgaard

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 2015
 • Checkmark
  4 ansatte
 • Checkmark
  Bragernes torg 4, 3017 Drammen

Les mindre

Advokatene Duesund & Løvgaard er et lite advokatfirma i Drammen. De består av tre advokater og dekker en rekke forskjellige rettsområder for privatpersoner. Disse inkluderer blant annet arbeidsrett, strafferett, erstatningsrett og utlendingsrett.

Advokatene Vibeke Knudsen & Bent Johannessen

Bilde
 • Checkmark
  Stiftet i 1998
 • Checkmark
  2 ansatte
 • Checkmark
  Nedre Storgate 8, 3015 Drammen

Les mindre

Dette advokatfirmaet er en liten praksis og har et kontor i Drammen. De tilbyr bistand innenfor en rekke forskjellige rettsområder. Disse er blant annet barnevern, NAV-saker, familierett, arbeidsrett, samlivsbrudd og arverett.

Bilde

De 10 best omtalte advokatfirmaene i Drammen

Sist oppdatert: 31. desember 2023

Tips til valg av riktig advokat

Uavhengig av hvilket rettsområde du trenger bistand til kan du bruke vår tjeneste. Du vil da motta tre uforpliktende tilbud som du enkelt kan sammenligne. Tjenesten er gratis og vi samarbeider med dyktige advokater i Drammen.

Dersom du trenger juridisk bistand er det mange advokater som kan hjelpe deg i Drammen og omegn. Hvilken advokat du burde velge avhenger selvfølgelig av mange faktorer, da særlig hva du trenger hjelp til.

Advokater har som oftest ekspertise innen helt forskjellige fagfelt, slik at du ikke nødvendigvis burde velge samme advokat til forskjellige oppdrag. Trenger du en bistandsadvokat, burde du som oftest velge en helt annen advokat enn dersom du trenger en advokat til å heve et boligkjøp.

I denne artikkelen vil vi skrive om de rettsområdene som det ofte tvistes om i Drammen, og hvordan du enklest mulig kan finne den beste advokaten nær deg. Aller først vil vi forklare hvordan vår tjeneste advokatmatch.no fungerer. Denne kan sannsynligvis være til stor hjelp for deg.

Fyll ut skjemaet for å bli kontaktet av advokater nær deg

Konseptet med advokatmatch.no er at du kan fylle ut skjemaet på vår side og etter dette bli kontaktet av 3 forskjellige advokater tilrettelagt din søknad. Skriver du for eksempel at du trenger hjelp fra en erstatningsrettsadvokat i Drammen, vil vi sørge for at advokater i Drammen og omegn med erfaring fra dette rettsområdet kontakter deg.

Vi hjelper deg å finne den perfekte advokaten

Få tilbud fra 3 forskjellige advokater. Helt gratis og uforpliktende

Det er selvfølgelig helt gratis og uforpliktende å fylle ut skjemaet på vår side. Fordelen er da at du kan sammenligne de forskjellige tilbudene fra advokatene. Tar du kun kontakt med en advokat vil det ofte være vanskelig å vite om denne advokaten egentlig er den beste for deg. Det er selvfølgelig helt greit dersom du velger å ikke benytte deg av noen av advokatene. Det er helt normalt med en innledende samtale for å undersøke om du i det hele tatt burde benytte deg av en advokat.

Gratis advokathjelp i Drammen

Nesten alle vil selvfølgelig ha gratis advokathjelp. Det er ikke så rart da det er relativt dyrt å benytte seg av advokat. I noen tilfeller vil du ha krav på gratis advokathjelp, men dette gjelder dessverre bare i enkelte tilfeller. Det er jo noen andre som betaler det, og dette skal jo naturligvis en del til. Vi skal nå forklare hvilke forskjellige muligheter du har i forhold til å gå gratis advokathjelp.

Fri rettshjelp

I noen tilfeller vil du ha krav på fri rettshjelp. Dette er et tilbud som er opprettet av det offentlige for å hjelpe folk uavhengig av vedkommende sin økonomi. Dette gjelder bare i de viktigste sakene. I disse sakene vil staten enten helt eller delvis støtte advokatomkostningene vedkommende trenger.

En danner fri rettshjelp i to kategorier, fri rettshjelp uavhengig av inntekt og formue og fri rettshjelp med behovsprøving og egenandel.

I de mest alvorlige tilfellene kan du få fri rettshjelp uavhengig av økonomien din, og trenger heller ikke betale en egenandel. Dette er typisk i enkelte saker etter utlendingsloven og statsborgerloven, en del saker der barnevernet har fattet inngripende midlertidige vedtak, enkelte barnefordelingssaker og lignende.

I andre tilfeller vil fri rettshjelp være avhengig av at du ikke tjener over en viss inntekt eller formue (for øyeblikket 350 000 kr bruttoinntekt eller nettoformue over 150 000 kr). Du må også som oftest betale en egenandel. Disse sakene er typisk ekteskaps- og familiesaker, arbeidssaker i forbindelse med oppsigelse eller avskjed, husleieforhold og lignende.

Bistandsadvokatordningen

En annen kjent gratis advokatordning er bistandsadvokatordningen. I tilfeller der en person har vært utsatt for seksuelle overgrep, vold i nære relasjoner, menneskehandel og lignende vil personen ofte være kvalifisert til å få en gratis bistandsadvokat støttet av staten.

Bistandsadvokaten vil hjelpe deg under rettssaken, politiavhør, anmeldelser, søknad om voldsoffererstatning eller lignende. Bistandsadvokatordningen er en veldig fin ordning som gjør prosessen lettere for fornærmede for alvorlige straffbare handlinger. Det finnes mange flinke bistandsadvokater i Drammen. Mange bruker også advokater fra Oslo og omegn selv om man bor i Drammen.

Gratis advokat gjennom forsikring

I mange tilfeller vil du faktisk ha krav på at forsikringen dekker store deler av advokatutgiftene dine. Dette er det mange som ikke er klar over, da forsikringsselskapene naturligvis ikke kommer løpende etter deg med denne informasjonen. I disse tilfellene må du som oftest dekke en egenandel på omtrent 20 %.

Tilfeller hvor forsikringen som oftest vil dekke advokatutgiftene vil for eksempel være bilforsikringen der det er tvist etter kjøps og salg av bil, eller boligforsikringen, der det er tvist om kjøp og salg av bolig.

Dersom du fyller ut skjemaet på vår side vil advokatene som kontakter deg kunne forklare for deg om du har krav på gratis advokat eller ikke. Dette kan ofte være komplisert å finne ut på egen hånd.

Advokathjelp til tvister etter bil eller eiendomskjøp

Vi opplever ofte at mange tvister i Drammen handler om kjøp og salg av eiendom eller løsøre. Dette vil typisk være kjøp og salg av biler, båter, eiendom eller lignende. Det selges ekstremt mange slike ting slik at det ikke er rart slike saker ofte havner i rettsvesenet. I slike saker vil du som nevnt ofte ha krav på rettshjelpdekning fra forsikringen mot en liten egenandel.

I disse tvistene er det kjøpsrettens regler som anvendes, enten det er kjøpsloven, forbrukerkjøpsloven, avhendingsloven, bustadoppføringsloven eller lignende. Hvilken lov som kommer til anvendelse vil avhenge av partene og hva som er solgt.

De fleste spørsmålene vil dreie seg om det foreligger en mangel, altså om det er noe galt med bilen, huset eller lignende i forhold til det som sto i kontrakten. Etter dette blir spørsmålet som oftest hva kjøper eventuelt kan kreve, enten det er retting, prisavslag, omlevering, heving av bilkjøp eller boligkjøp, erstatning eller lignende.

Dersom du fyller ut skjemaet på vår side vil vi sørge for at de rette advokatene i Drammen og omegn kan hjelpe deg med spørsmålet.

Advokathjelp i Drammen innen familierett

Mange saker i domstolene, forliksrådet og lignende er også innenfor temaet familierett. Slike saker er som oftest mer belastende enn andre da det involverer nære relasjoner, og også ofte barn. Prinsippet om barnets beste gjelder generelt innenfor hele familieretten.

Saker om barnefordeling er for eksempel dessverre et kjent tvistetema, enten det dreier seg om tvist om den ene av foreldrene skal ha eneretten til barnet, eller tvist om hvor ofte hver av foreldrene skal ha barnet eller barna.

Et annet tema som ofte dukker opp er arveretten, enten det dreier seg om å skrive et testamente eller mer betente tvister om fordeling av arv. Arveretten er ikke den mest komplekse, men kan likevel være relativt belastende saker.

Barnevernsretten er også et av de aller mest inngripende rettsområdene. I disse sakene vil det som oftest dreie seg om en forelder skal miste foreldreretten. I mange tilfeller vil vedkommende her ha krav på gratis familierettsadvokat.

Dersom du fyller ut skjemaet på vår side vil du kunne bli kontaktet av 3 advokater i Drammen som har erfaring innenfor arbeid med familierett.

Advokathjelp til arbeidsrett

Veldig mange saker i Drammen dreier seg også om arbeidsrett. Det er jo et stort antall arbeidsgivere og arbeidstakere i byen, slik at dette ikke er veldig overraskende. Slike saker kan være veldig belastede særlig for arbeidstakere, da det både blir en personlig og økonomisk belastning.

I arbeidsretten er det arbeidsmiljøloven som kommer til anvendelse. Denne er laget med formål om å beskytte arbeidstakerens rettigheter, slik at du ofte vil ha en god sak dersom du er urettferdig behandlet.

Spørsmål vi ofte opplever dukker opp er spørsmål vedrørende permittering, oppsigelse, avskjed, varsling, illojalitet, konkurranseklausuler, virksomhetsoverdragelse, arbeidsleie og lignende saker. Fyller du ut skjemaet på vår side vil vi prøve å kontakte deg med kompetente arbeidsrettadvokater nærme Drammen.

Advokathjelp til øvrige rettsområder

Rettsområdene nevnt over er bare et fåtall av rettsområder hvor du kan finne kvalifiserte advokater i Drammen. Det er som oftest mulig å finne advokater med ekspertise innen de fleste områder.

Søker du for eksempel hjelp innenfor entrepriserett vil mange advokater kunne hjelpe deg med dette. Store boligprosjekter danner ofte mange tvister mellom byggherrer og entreprenører, hvor tvistetemaene som oftest er om bygget leveres forsinket, entreprenøren har levert mangelfullt eller skal ha mer betalt, noen vil kreve erstatning eller lignende.

Dersom du er siktet eller tiltalt for en straffbar handling vil du også i nesten alle tilfeller trenge en forsvarsadvokat. I disse tilfellene er det viktig å huske på at du nesten alltid vil ha krav på gratis advokatbistand som staten betaler. Advokaten vil kunne hjelpe deg i forbindelse med avhør, rettsak, etterforskning og lignende. Du vil også ha krav på gratis advokat i forbindelse med eventuell varetektsfengsling.

Saker om klager til NAV er også et yndet rettsområde, der mennesker hevder de urettmessig har fått avslag på søknad om trygd og andre ytelser. I disse tilfellene vil det ofte kunne være en god ide å benytte seg av en advokat som kjenner reglementet godt.

Det finnes også ekstremt mange andre rettsområder hvor det kan være en god ide å benytte seg av en advokat. Dersom du fyller ut skjemaet på vår side vil vi gjøre vårt beste på å matche deg med 3 advokater som befinner seg i ditt område med ekspertise innen det aktuelle feltet.

Vi hjelper deg å finne den perfekte advokaten

Få tilbud fra 3 forskjellige advokater. Helt gratis og uforpliktende

Hvordan finne riktig advokat i Drammen?

Det finnes jo ekstremt mange advokater i Norge og også i Drammen, slik at det er vanskelig å vite konkret hvilken advokat du burde benytte deg av.

For det første er det viktig å presisere at alle advokater som oftest har sine ekspertiseområder. Du burde derfor bruke litt tid aller først på å finne ut hvilken advokat nær deg som faktisk har kompetanse på fagfeltet du ønsker hjelp til.

Dette kan du for eksempel gjøre ved å søke på relevante termer i google. I disse tilfellene vil advokatfirmaene ofte ha skrevet infoartikler om disse fagfeltene. Advokatfirmaene gjør normalt dette innenfor de fagfeltene de selv jobber med, slik at du vil skjønne hvem som er de beste alternativene.

En annen god måte er selvfølgelig å bruke sammenligningstjenester som advokatmatch, da vil du enklere kunne sammenligne forskjellige tilbud og lignende.

I forhold til Drammen er det også relevant å påpeke at byen jo unektelig ligger nærme Oslo. Derfor kan det være en ide å se utenfor Drammen bykjerne og også vurdere å benytte deg av en advokat i Oslo. Normalt vil det meste av kommunikasjonen med advokaten være via telefon, mail og lignende slik at det ikke vil bli så mange reiser inn til Oslo.

Vil du få mye mer kvalifisert advokathjelp i Oslo, ville vi i det minste vurdert dette alternativet.

Du kan også se på sider som lovdata.no og advokatenhjelperdeg.no. Disse sidene har som oftest oversikt over hvilke advokater som opererer i forskjellige byer. Ulempen er selvfølgelig at det er vanskelig å finne ut så mye mer om disse advokatene fra disse sidene.

Noe vi sjelden vil anbefale er bare å ta det første og beste advokatfirmaet du går forbi på gaten. Dette er fordi du ikke aner om denne advokaten egentlig er kvalifisert innenfor ditt rettsområde, eller om hvilke priser denne advokaten opererer med i forhold til andre. Som oftest er det klart best å bruke en advokat som virkelig kan det ene rettsområdet fremfor en advokat som kan litt om alle rettsområder.

Advokatmatch er en tjeneste levert av Lead Service AS

Org. nr. 922 997 454