Få gratis juridisk hjelp og tilbud for trygderettssaker

Fyll ut skjemaet til høyre og få tilbud fra flere advokater innen trygderett, helt gratis og uforpliktende.

 • check
  Fyll ut skjemaet
 • check
  Vi videresender det til advokater
 • check
  Motta tilbud

Få tilbud fra flere advokater

Advokatmatch er helt gratis og uforpliktende.

Bilde

  De fleste vil ha behov for støtte fra det offentlige i løpet av livet. Trygderett handler om hvilke regler som gjelder for de ulike ytelsene du kan søke om fra NAV hvis du selv er syk, eller det oppstår sykdom i familien din. 

  Vi hjelper deg å finne den perfekte advokaten

  Få tilbud fra 3 forskjellige advokater. Helt gratis og uforpliktende

  I denne artikkelen kan du lese mer om noen av ytelsene du har krav på fra det offentlige, og hvilke rettigheter og plikter disse medfører. 

  Hvilke regler gjelder? 

  Det er folketrygdloven som regulerer hvilke rettigheter du har overfor NAV. Formålet med loven er å sikre økonomisk trygghet hvis du står overfor arbeidsløshet, sykdom, eller alderdom. 

  Du må være medlem av folketrygden

  For at du skal ha krav på ytelser etter folketrygdloven, må du være medlem av folketrygden. Om du bor i Norge, eller jobber her, er du som hovedregel medlem. Hvis du flytter til utlandet for å bosette deg der fast, kan det hende at du ikke lenger har krav på penger eller andre støtteordninger fra NAV. Vi anbefaler at du tar kontakt med NAV hvis du vurderer å etablere deg i et annet land, slik at du er klar over hvilke ytelser du risikerer å miste. 

  Hvem er NAV?

  NAV er forkortelsen for Arbeids- og velferdsforvaltningen i Norge. Dette er et offentlig kontor som bidrar med penger eller andre støtteordninger ved behov, for eksempel hvis du får barn, eller om du blir arbeidsledig. 

  Mange tror at NAV sine ytelser kommer helt uten forpliktelser, men dette stemmer ikke. Noen ganger krever de at du gjennomfører noen handlinger, for eksempel gi riktige opplysninger og levere dokumentasjon som er nødvendig i saken din.Hvis du har spørsmål om en ytelse, og hvilke rettigheter og plikter den medfører, kan du kontakte ditt lokale NAV-kontor. Du finner en komplett oversikt over alle NAV-kontorene på NAV-sine nettsider, og her finner du også kontaktinformasjon.

  Søke om støtte fra NAV

  Hvis du er i en situasjon der du kan ha krav på støtte fra NAV, må du søke om dette. På NAV sine nettsider finner du ulike skjemaer du kan fylle ut, og det er viktig at informasjonen du oppgir stemmer. Om du har oppgitt feil informasjon, eller ikke har gitt alle opplysningene som du blir bedt om, vil dette gjøre at saksbehandlingstiden forlenges. 

  Saksbehandlingstid

  Etter at du har sendt inn søknaden din med all tilhørende informasjon, vil søknaden behandles hos NAV. Saksbehandlingstiden varierer ut ifra hva slags søknad det er snakk om, og du kan finne en komplett oversikt over tiden NAV forventer at behandlingen tar her

  Husk at saksbehandlingstiden blir lenger hvis du leverer en søknad som ikke gir alle opplysningene som etterspørres, eller om det viser seg at informasjonen du oppgir ikke er sann.

  logo

  Advokatmatch har hjulpet over 15 000 mennesker finne en passende advokat

  For oss i Advokatmatch er det viktig å levere en god tjeneste. Dette innebærer at du som fyller ut skjemaet får tilbud av 3 seriøse advokater som faktisk kan fagfeltet du trenger hjelp til, slik at du kan sammenligne best mulig. Tjenesten er helt anonym og vi gir naturligvis ikke informasjonen din ut til andre tjenester, eller forfølger deg med markedsføring i sosiale medier.

  Bilde
  Kari Andersen

  Arbeidsrett

  fnutt

  Advokatmatch fungerte for meg. Jeg fikk tilbud av forskjellige advokater og opplevde tjenesten som seriøs. Kan anbefale til andre som trenger en advokat raskt.

  fnutt
  Bilde
  Jan Fredrik Borg

  Familierett

  fnutt

  Jeg brukte advokatmatch til å få hjelp med en familiesak. Tjenesten var enkel og endte opp med en advokat som hjalp meg med saken uten å bruke enormt mye timer.

  fnutt
  Bilde
  Per Arne Oddsrud

  Trafikksaker

  fnutt

  Alt i alt synes jeg dette var en bra tjeneste. Det er mange advokater der ute og det er fint å kunne sammenligne forskjellige konkrete tilbud ut fra det du trenger.

  fnutt

  Advokatmatch er en tjeneste levert av Lead Service AS

  Org. nr. 922 997 454